fbpx

Van megoldás tág pórusok ellen!

Szerző: Garzó Beatrix | 2019.10.02. | Olvasási idő: 3 perc

 

Egyenetlennek érzed a bőröd, és még az alapozószemcsék is megülnek a pórusok körül? A bőröd is hamar fénylőnek tűnik, hiába az arcápolási rutin, rendszeres összehúzó pakolások, még mindig lenne mit javítani? Egyszerűnek tűnő bőrprobléma a tág pórus, mégis kezelése egy összetett feladat. A jó hír, hogy pár alap tanácsot betartva, és megfelelő anyagokkal kezelve a te arcod is lehet egységesebb, sima felületű, üde hatású!

Mit ér a krémed?

Arcápolás mindennap, de hogyan?

A megfelelő bőrtisztítás minden bőrtípus fő kiindulópontja, de a tág pórusoknál kifejezetten fontos az is, hogy mélytisztító arclemosót használjunk minden nap! Ebben verhetetlen a fodroskel tartalom, mely folyamatos méregtelenítést biztosít számodra! Ezen felül egy kiváló enzimrendszert is tartalmaz, mely a környezeti stresszorokat kizárja az életedből. Ez már kiindulópontnak tökéletes, a pórusaid nemcsak tisztulni, de “normailizálódni” is fognak, ez pedig a kezdete lesz a tág pórusok csökkenésének.

Száműzz minden kőolaj tartalmat!

A szintetikus anyagok mind ellenségei a tág pórusnak, hisz azok bezárják a bőrt, mely következtében gátolva lesz a bőrlégzés.
Viszont bőrünk élő szerv, levegőhöz akar jutni. Irritáló tömítő anyagok esetén ezért védekezésbe kezd, mely következménye az lesz, hogy növekszik a pórusok mérete! Minden káros anyag közül a legrosszabb pedig a kőolajszármazékok jelenléte, ami a krémekben “paraffin” néven található! Nézd meg a kozmetikumaid, és száműzz mindent a polcodról, melyben ez az anyag található! Válassz helyette minősített, organikus bio terméket!

A faggyútermelés csökkentése

A normál faggyútermeléshez és megfelelő szaruképzéshez vitaminokra, tápláló anyagokra van szükség. Régen elavult, hibás nézet, hogy a fokozott faggyút termelő bőrt szárítani kell! Válaszd a természet ajándékait a miteszermentes bőr érdekében, mint a fűrészpálma, szezámmag kivonat, organikus alma, vagy B3 vitamin.

Soha többé szappant!

Egy hirtelen jött, ám erős trend miatt visszatértek a köztudatba a szappanok, azonban kozmetikus szakemberként mindenkit óva intek használatuktól. Csábító lehet a hangzatos természetes jelzők sora, vagy a mostanában sokszor használt kézműves kifejezések a szappanokkal kapcsolatban, azonban kémiailag lúgokról beszélünk, melyek erős detergensek, és a tág pórusú arcbőrre nem valóak.

Hámlasztás

Otthoni használatra kizárólag szakember által ajánlott peelinget érdemes választani, mert az adott bőrállapottól függően fog változni, hogy milyen típusú és erősségű radír jelent jó megoldást számunkra. A kozmetikában a szakszerű tisztításon túl a bőr megfelelő előkezelése is látványos segítséget nyújt, szükség esetén hidraabrázióval bővítve.

Erősítsd a pórusok falát

Amennyiben éveken át kitágult bőrrel kerülök szemben, azonnal erősíteni kezdem a pórusok falát annak érdekében, hogy a normalizált bőr tartós is maradjon. Ehhez a fátyolmaszkok hatóanyagbomba erejét hívom segítségre. A tág pórusok esetében mindig A vitamin tartalommal rendelkező típust választok a szövetmaszkjaim közül. Persze kizárólag bio összetevőkből.

Smink

Hiába kezeled a legtökéletesebb anyagokkal a bőröd, ha a mindennapi sminked nem megfelelő. Úgy válaszd ki a sminktermékeid, hogy kerüld a paraffint, mineral oil alapú make-up-okat, és használj például tiszta gyümölcs-, és zöldségpigmenteket tartalmazó alapozókat. (Kozmetikai kezelések során a make-up helyes kiválasztásában is segítségedre leszek!)

Jut eszembe, ugye sosem feküdnél le sminkben?

+tipp

Kezeléseim során és otthoni használatra egyaránt a Nourish minősített, kivételes organikus termékeit használom és ajánlom, mely valamennyi bőrproblémára – így a tág pórusra is – tökéletes választás!