fbpx

Szemöldökfestés színelmélet nélkül? Soha!

Szerző: Garzó Beatrix | 2019.09.11. | Olvasási idő: 2,5 perc

A színek világa kiemelt szerelem nálam a szépségiparon belül (és kívül). Határozottan úgy gondolom, hogy a stílus kiindulópontjának egyik alappilére, hogy tisztában vagy-e a színtipusoddal, és annak megfelelően, hozzád harmonizáló színekbe öltözöl-e. Azonban a ruha és kiegészítők színvilágánál talán még fontosabb, hogy színhelyes-e számodra a hajad/szempillád/szemöldököd árnyalata.

Mit ér a krémed?

Mondok egy példát.

Láttál már “csibesárga” szőke hajat, ami sápasztotta, fáradt megjelenésűvé tette viselőjét? És láttál már csodás aranyszőkét, mely meleg tónusa igazi korona volt valaki arca körül? És ha most azt mondom, hogy sok esetben ez a két szín ugyanaz, csak nem mindegy ki viseli? Mert egy hideg színtipusnak egy meleg szőke az sárgának hat, egy meleg típusnak viszont ugyanaz az szőke tökéletes szőkének tűnik?
A szemöldöknél sincs ez másképp. Látod lelki szemeid előtt a csodás, karakteres szemöldököt, amit azonnal magadnak is szeretnél? És láttál már olyat, hogy azt érezted, hogy valakinek képtelen vagy az arcán másra koncentrálni, csak a szemöldökére, ami annyira “kirívó” volt, hogy szinte leugrott a viselőjéről? Az előbbi példa után igen, jól gondolod. Ugyanaz a szemöldökszín valakinek tökéletes, másnak színidegen.
Pont ezért kell nekünk, szakembereknek, a vendég segítségére sietnünk amikor hoz egy fotót mondván, “ilyen szemöldökszínt fess”! Ilyenkor kell profi módon hozzá fordulni, és színelméleti tudással számára jó színt ajánlani. Na meg persze utána azt ki is kell tudni keverni. Ha mindezt kozmetikusként meg tudod tenni, akkor szuper elégedett vendégeid vannak. Azonban ha úgy érzed, te a legtöbb esetben a “sötétbarna”, “világosbarna” választási lehetőséget kínálod, akkor ott a helyed a szemöldök specialista tanfolyamomon!

És ha már színeknél tartunk,

…és 2019-et írunk, akkor mesélek nektek az év színéről úgy, ahogy azt én látom. Korall. Ez a különleges fáradt-vörös, (egy kis lazac behatással) tipikusan az a szín, amit előszeretettel használ számos nagy cég pirosítókban, bronzosítókban, rúzsokban, szemhéjfestékekben, lakkokban, gél lakkokban. Miért szerette meg rögtön mindenki ezt a színt? Ez egy gyönyörű és szépséges meleg árnyalat, jó érzés már csak ránézni is. Persze, ha megfelelő színtípusú egyén viseli. korall bizony kizárólag a meleg színtipusokon mutat. (Megj.: hogy egész pontos legyek, leginkább a tavaszokon). Ebből a színtípusból pedig nagyon kevés van a hazai vendégeink között. A tavaszok azok, kiknek bőre általában aranyló tónusú, sok esetben szeplős. Hajuk (eredeti) szőke, vörös vagy világosbarna, de szinte mindig vöröslően fénylik. Tehát saját színeik világosak, melegek és élénkek, s a rendkívül üde megjelenés jellemző rájuk. Hírességek közül tavasz típus például Nicole Kidman, vagy Kate Hudson. (Persze ez az évszaktípus még 3 altípust is rejt, és pár meghatározásnál jóval összetettebb, így a precíz és pontos meghatározás színtanácsadások alkalmával fedezhető fel).

Visszatérve a korall színre, a hivatalos magyarázat szerint, azért “van szükségünk” erre az árnyalatra, mert – a szakemberek véleménye alapján – a mai rohanó, felgyorsult világunkban igazán jól jön a lelkünknek egy meleg, meghitt, lágy szín.

Mindez szuper tehát a meleg színtipusoknak, de egy hideg telet fáradtnak, a hideg nyarat sápadtnak mutatja, így nekik tiltólistás. Amit sokan nem gondolnak, az előnytelen színeket nem csak az arcunk közelében illik kerülni, de például egy hideg színtípusú kéz is meglehetősen furán mutat egy meleg árnyalattal. Szóval tavaszok hajrá, ez a ti “színévetek”, a többiek pedig becsempészhetik például a lakberendezésbe a korall melengető tónusát!